Romania nu s-a trezit, inca viseaza

Am urmarit cu interes protestele legate de Rosia Montana din ultima perioada. Multi anti, altii pro, altii care isi vad linistiti de treaba si nici nu vor sa auda de subiect. Nu am de gand sa fac o discutie pro sau contra proiectului, dar…

Romania s-a trezit

Am vazut ca se pune mare accent pe faptul ca s-a trezit constiinta in generatia hipsterilor. Ca s-au revoltat. Ca isi iau tara inpoi.

neam trezit

Da, s-au strans cateva zeci de mii de persoane la proteste. Da, s-au plimbat prin tot orasul si au incurcat circulatia (asta reuseste populatia Bucurestiului in fiecare dimineata, deci nu e tocmai o mare realizare). Da, au ajuns in presa din strainatate si a vazut toata lumea ce se intampla in Romania. Dar, rezultate concrete fix 0.

Singurul lucru pe care l-a reusit generatia de hipsteri care s-a trezit, a fost sa ii bata suficient de mult la cap pe politicienti, incat sa isi distruga masiniile de atata trantit de usi.

Politicientii fac ce stiu ei mai bine

Intre timp, politicientii fac ce stiu ei mai bine sa faca, si anume isi vad de interesele proprii.

tg ocna

Nu vreau sa fiu carcotas si sa spun ca “proiectul  a fost schimbat total de către comisie, el arătând că a fost modificat inclusiv titlul şi că proiectul nu se mai referă la Roşia Montană, ci la exploatări auro-argintifere în general.”, adica au inclus si Chevron-ul si exploatarea gazelor de sist in legea asta. Asa, ca un mic raspuns la actiune de zilele trecute de la Pungeşti si din capitala. Le-au rezolvat pe ambele la pachet.

In alte cuvinte, protestatarii se plimba prin oras, iar pe politicieni ii doare fix in pix, iar legea trece chiar “imbunatatita”.

Si acum ce?

Momentan politicientii v-au dat perversa pe proiectul Rosia Montana. Sa va vad acum… Cat o sa mai bateti din sticle pana sa realizati ca ei isi vad de combinatiile lor, indiferent cate proteste pasnice o sa tot faceti?

riot

Degeaba tot vad exemple cu protestele pasnice din Islanda. Tara aia este total atipica. Poate pentru protestele urmatoare luati exemplul altor tari, precum Grecia, Germania, Anglia, Franta, Italia sau chiar Bulgaria. Sa nu uitam ca bulgarii au intrat peste parlamentarii lor si i-au sechestrat ore bune, intelegand ca protestele pasnice nu au niciun efect. La noi cand?

P.S. – Stiti ce se spune despre canadieni, nu?

canadieni

Ei bine, se pare ca ei s-au trezit intre timp. Si, uite asa, am ramas doar noi, cei mai viteji dintre daci.

1 Comment

  1. De ce sa ne unim cu Basarabia? - Romani Ganditi · 23/10/2013 Reply

    […] de weekend pentru tinerii din Bucuresti sa se plimbe prin oras pentru diferite motive. A fost Rosia Montana, acum Basarabia, maine pentru ridicarea vizelor pentru SUA, iar poimaine… Ei bine, poimaine […]

Leave a Reply