De ce prostii nu plâng niciodată?

Senzatia saptamanii trecute a fost legata de copiii cersetorilor, care nu plang niciodata. Pentru cei care nu au apucat sa citeasca mizeria de postare, era vorba despre o tipa care, nelamurita de ce copiii cersetorilor nu plang niciodata, a aflat de la un tigan ca, de fapt, aia mici sunt imbatati sau drogati, pentru a nu face galagie. Iar, ca peisajul sa fie complet, unii dintre ei sunt chiar morti, iar cersetorii se plimba cu ei asa, pe strada, zile intregi.

plangi

SOC! GROAZA! SENZATIONAL!

Cum toate chestiile de genul asta sunt imediat preluate de tabloide (vezi Antena3 sau Realitatea, in cazul de fata) micuta a ajuns citita de mii de prosti oameni. Intre timp, marea autoare a sters articolul, oferind lamuriri despre realitatea acestui articol. De aici, discutia merge in doua directii:

O tampa a scris o aberatie

De fapt, nici macar nu scrisese ea articolul. O proasta a luat cu copy (tradus)/ paste,  de undeva de pe facebook, un articol si l-a “postat pe blog cu ghilimelele de rigoare”.

Nu vreau sa fiu carcotas si sa spun ca specimenul nu a inclus sursa, ca nu a mentionat nimic despre faptul ca articolul nu este scris de ea sau ca articolul initial era scris de o tipa de undeva din Indonezia si nu avea nicio legatura cu Romania; sau ca doar pentru neuronul ei singuratic sunt suficiente ghilimelele. Ce ma freaca, totusi, la ridiche, este atitudinea ei de cap sec. Dupa toata povestea asta, tot ea o face pe lupul moralist. De fapt, toti – mai putin ea – sunt prosti ca au inteles ca articolul era despre Romania.

really

Toti prostii pun botul la orice e scris pe net

Orice apare pe internet trebuie sa fie adevarat. Asta este mentalitatea care a indobitocit intreaga lume mai rau decat o facea televizorul pe vremuri. Indiferent ce aberatie scrie unul pe net, cu siguranta se va gasi un grup de tampi care sa il creada.

Daca esti suficient de convingator in argumente, oricat de aberante sunt lucrurile pe care le sustii, poti sa convinge lumea de orice. Tot ce trebuie sa faci este sa creezi un blog si sa postezi acolo.

Retard

Asa ca, hai sa lansez si eu o concluzie, avand in vedere cele de mai sus. Domnisoara, dornica sa fie citita si apreciata, a zis sa faca si ea niste trafic si sa devina faimoasa. Micuta spera, poate, sa devina vedeta peste noapte. Si cum sa faci, decat cu soc si groaza? Doar ca a fost prinsa cu cioara vopsita; iar acum,in loc sa mearga pe burta, da ca proasta din gura.

Leave a Reply