Daca te-ai pierdut suna-ma pe mine nu la 112

Nu am scris despre accidentul aviatic pana acum deoarece mi s-a parut total inutil. E clar ca avem un sistem de stat plin de incompetenti. Incepand de la cei care raspund la telefon (care probabil au primit ca proba practica pentru angajare Solitaire Arena – nu cel clasic; doar oamenii astia salveaza vieti si trebuie sa fie testati bine), pana la sefii lor care erau, probabil, mai preocupati sa directioneze unde trebuie urmatorul contract de milioane de euro decat sa isi directioneze proprii angajati pentru a ii gasi pe cei cazuti in munti.

Retards

Dar astazi am gasit un raport foarte interesant pe RL. Din el o sa redau ce e mai important:

Discuţie ISU – ROMATSA

ora: 18.51

Sup. sală: Vă salut, de la centrul de dirijare a zborurilor.

ISU Cluj: N-am uitat de dumneavoastră, dar încă nu au ajuns colegii acolo.

Sup. sală: Dar coordonatele geografice aveţi dumneavoastră de acolo?

ISU Cluj: Am.

Sup. sală: Mi le spuneţi şi mie?

ISU Cluj: Un moment. Latitudine 46,6023. Longitudine 22,98421.

Sup. sală: Dar de unde le aveţi pe acestea?

ISU Cluj: De la STS.

Sup. sală: Au un format care nu ne este familiar nouă. Când aveţi veşti vă rog să mă sunaţi.

ora 19.01

Sup. sală: Spuneţi-mi, coordonatele acelea pe care mi le-aţi transmis dumneavoastră într-un format care nouă nu ne este familiar. Nu aveţi o transformare în format cu minute, secunde?

ISU Cluj: Nu.

Sup. sală: Şi nu ştiţi cum se transformă?

ISU Cluj: Nu ştiu. Mie de la STS mi-au dat coordonatele acestea.

Ce este amuzant, abia acum vine. Luati coordonatele fix asa cum le-au dat ei, “46,6023 22,98421″ si dati copy/paste pe google maps. O sa va gaseasca locatia undeva prin SUA, aproape de granita cu Canada. Dar acum vine lovitura de geniu. Inlocuiti virgula cu punct. “46.6023 22.98421” – exact coordonatele unde a cazut avionul. A durat 1 minut sa citesc pe google formatul lor de coordonate si alte 3 secunde sa pun virgula in loc de punct.

Vreti sa spuneti ca eu, care nu am nicio pregatire de specialitate, am reusit sa gasesc locatia in sub 2 minute, iar lor le-a luat 6 ore sa ii salveze? Sa fiu pus sef la STS se cere! Se pare ca oricum sunt mai competent decat intregul lor serviciu.

Deci, data viitoare cand v-a rataciti pe undeva, mai bine ma sunati pe mine, nu la 112. Cu siguranta o sa va gasesc mai repede decat ei, iar daca nu cumva ma prinde radarul pe drum, cu siguranta ajung si mai rapid la voi.

4 Comments

 1. Gabi · 05/02/2014 Reply

  deci STS-ul furnizeaza coordonatele corecte, un prost de la Romatsa nu-i in stare sa le foloseasca, dar aia de la STS sunt incompetenti. ciudata logica.

  • Romani Ganditi · 06/02/2014 Reply

   “Mie de la STS mi-au dat coordonatele acestea.” – Daca astia sunt cretini, aia de la STS, care teoretic sunt expertii, nu au stiut cum sa transforme datele pe care le-au furnizat? Daca au stiut sa obtina coordonatele, nu au stiut sa le si transforme?

   • Gabi · 06/02/2014 Reply

    teoretic aia de la Romatsa sunt cel putin la fel de experti, ca se presupune ca au facut si niste cursuri de navigatie (pe care cei de la STS nu le-au facut, ca ei se ocupa cu adminstrarea infrastructurii de telecomunicatii, nu cu monitorizarea traficului aerian).
    apoi, coordonatele alea erau perfect utilizabile – dupa cum chiar tu ai demonstrat – deci nu era nevoie ca STS sa le mai transforme; ar fi fost suficient ca idiotul ala de la Romatsa sa gandeasca un pic.

    intre timp, STS a anuntat ca nici macar nu a furnizat coordonatele respective; presupun ca ala de la ISU le primise de la operatorul de la 112, care le primise de la Zamfir. ramane faptul cert ca Romatsa le-a primit si n-a stiut ce sa faca cu ele.

    • Romani Ganditi · 07/02/2014 Reply

     Pana la urma concluzia la care pot ajunge este ca dintre toti pe la care a trecut informatia, nici macar unul nu a stiut ce face cu ea. Ceea ce inseamna ca toti sunt o apa si-un pamant. Ceea ce e mult mai trist pentru noi

Leave a Reply